Warta & wawasan

Naha nagara berkembang bakal meungpeuk perjanjian pajak minimum G7?

Juli 29, 2021

Dihandap ieu nyaéta Internasional Bagian panganyarna ngeunaan Akunting Bulletin dina Inisiatif G7 anu ngabahas pilihan pasca-pandemi pikeun nagara berkembang anu aya hubunganana sareng pajak, sareng kumaha aranjeunna tiasa ngalawan éta.

22 Juli 2021

Ganesh Ramaswamy, Grup Pajeg Global Kreston, Diréktur Daérah Pasipik Asia

Ahli ékonom sareng ahli pajeg di nagara berkembang gaduh pendapat yén tingkat pajak minimum global bakal nyandak alat anu dianggo nagara berkembang pikeun nyorong kawijakan anu cocog sareng aranjeunna.

Utamana ngalawan latar pandemi, data IMF sareng Bank Dunia nunjukkeun yén nagara berkembang anu kirang kamampuan nawiskeun bungkus rangsangan mega tiasa ngalaman mabok ékonomi anu langkung lami tibatan nagara maju. Nagara berkembang parantos nerapkeun potongan pajak saprak taun 1960an salaku cara narik investasi di luar negeri sareng ngahasilkeun kagiatan ékonomi sareng kasempetan padamelan. Kauntungan ieu moal aya deui pikeun nagara berkembang kalayan munculna pajeg tingkat minimum lantai.

Nanging, nagara-nagara berkembang terang pisan yén persaingan pajak langkung seueur ngarugikeun tibatan kauntungan anu dianggap. Ngurangan pajak tina biaya pengeluaran umum pikeun infrastruktur, pendidikan sareng kaséhatan. Investor luar negeri anu serius hoyong ningkatkeun bisnis di nagara berkembang utamina bakal ningali infrastruktur, biaya anu langkung handap, pangiriman kaadilan sareng kualitas tanaga kerja tibatan kode pajak di nagara pihak anu nanem modal. Pikeun nyayogikeun sarat ieu ka investor, panghasilan pajeg kedah di nagara berkembang. Dina kontéks ieu, sigana yén kalolobaan nagara berkembang bakal balik kasepakatan G7 dina waktos anu ditangtoskeun.