Вести

Извештајот „Обликување на вашата иднина“ го испитува бизнисот во ОК во следните две години

Ноември 25, 2021

Фирма членка со седиште во Велика Британија, Крестон Ривс, неодамна ги објави резултатите од истражувањето на ставовите на 652 деловни лидери за тоа што претстојат следните две години за британскиот бизнис.

Комбинацијата на последиците од Ковид и Брегзит, поттик за социјално и законодавно ублажување на климатските промени, плус континуираното влијание на технологијата и непредвидливите работни обрасци, бизнисите се соочуваат со неизвесна иднина. Фактот дека толку многу од бизнисите интервјуирани од Крестон Ривс се толку сигурни во иднината – 87% се опишуваат себеси или како „самоуверени“ или „многу сигурни“ – е многу охрабрувачки.

Како и да е, постојат значителни предизвици, како што се проблемите со синџирот на снабдување, за кои се предвидува дека ќе продолжат со годините што доаѓаат, а кои сега се на крај. Пронаоѓањето и задржувањето на вработените продолжува да биде загриженост и не покажува знаци на олеснување. 20% од анкетираните не веруваат дека ќе можат да ги вратат заемите за КОВИД, покрај заканата од зголемување на даноците и зголемената инфлација што ги намалува реалните приходи и трошоци.

Целта на извештајот е да им помогне на клиентите да се справат со предизвиците и да обезбедат инспирација за обликување и на нивната иднина и на иднината на бизнисот во ОК, и ги разгледува темите како што се планирање на сценарија околу пејзажот по Брегзит и Ковид, навигација со ограничувањата на синџирот на снабдување, градење на силен бренд на работодавач, раст на финансирањето и подготовка за дигитална револуција во финансискиот менаџмент.

Пријавете се за да добиете пристап до целосниот извештај овде.