Lajme

Raporti “Shaping Your Future” shqyrton biznesin në Mbretërinë e Bashkuar gjatë dy viteve të ardhshme

Nëntor 25, 2021

Firma anëtare me bazë në Mbretërinë e Bashkuar, Kreston Reeves, ka publikuar së fundmi rezultatet e një sondazhi me pikëpamjet e 652 liderëve të biznesit mbi atë që dy vitet e ardhshme kanë rezervuar për biznesin britanik.

Kombinimi i pasojave të Covid dhe Brexit, një shtysë për zbutjen sociale dhe legjislative të ndryshimeve klimatike, plus ndikimin e vazhdueshëm të teknologjisë dhe modeleve të paparashikueshme të punës, bizneset përballen me një të ardhme të pasigurt. Fakti që kaq shumë nga bizneset e intervistuara nga Kreston Reeves janë kaq të sigurt për të ardhmen – 87% duke e përshkruar veten si ‘të sigurt’ ose ‘shumë të sigurt’ – është jashtëzakonisht inkurajues.

Sidoqoftë, ka sfida të rëndësishme, të tilla si çështjet e zinxhirit të furnizimit, të parashikuara për të vazhduar për vitet në vijim, të cilat po arrijnë në fund tani. Gjetja dhe mbajtja e punonjësve vazhdon të jetë një shqetësim dhe nuk po tregon asnjë shenjë lehtësimi. 20% e të anketuarve nuk besojnë se do të jenë në gjendje të paguajnë kreditë për COVID, përveç kërcënimit të rritjes së taksave dhe rritjes së inflacionit që zvogëlon të ardhurat dhe shpenzimet reale.

Qëllimi i raportit është të ndihmojë klientët të trajtojnë sfidat dhe të ofrojë frymëzim për të formësuar të ardhmen e tyre, dhe të ardhmen e biznesit në Mbretërinë e Bashkuar, dhe shikon tema të tilla si planifikimi i skenarëve rreth peizazhit pas Brexit dhe Covid, lundrimi i kufizimeve të zinxhirit të furnizimit, ndërtimi i një markë e fortë e punëdhënësit, rritje e financimit dhe përgatitje për një revolucion dixhital në menaxhimin financiar.

Regjistrohuni për të pasur akses në raportin e plotë këtu.